Doina Scripcaru

Despre mine

“Dar n-am gasit cuvant sa-i pot spune
Si-atunci un cantec doar s-a ivit”

Nascuta in localitatea Urlati, judetul Prahova, departe de tumultul aglomerarilor urbane, intr-un mediu linistit, a ales muzica – un mod natural de existenta.
Inzestrata cu o vointa extraordinara, dar si cu o voce iesita din comun, ambele mostenite, a urmat in paralel cu Scoala Generala din urbea natala si Scoala de Muzica din Ploiesti. Urmeaza cursurile Liceului de Muzica George Enescu din Bucuresti – clasa profesoarei Maria Romascanu – si Conservatorul Ciprian Porumbescu – clasa profesoarei Emilia Petrescu.
Studiaza enorm, cu profesori ca Magda Ianculescu si nu numai, arta Liedului, vocal-simfonic, opera si opereta adaugand frumusetii naturale si o voce calda, cultivata, cu un ambitus special. In anul 1986, pleaca in Italia cu o bursa de studii fiind imediat remarcata in concerte, pe scene din Torino, Milano, Udine si Padova. Isi completeaza biografia culturala ca profesor de canto si teoria muzicii la Facultatea de Music Hall – Studio 77, a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si in paralel la Scoala Populara din Ploiesti.
In mod firesc canta la Opera Romana dar isi gaseste adevarata vocatie la Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” unde incepand din anul 1997 devine primadona mult asteptata din galeria selecta a stelelor operetei. Interpreteaza rolurile “grele”, de tinuta, ca: Saffi din Voievodul Tiganilor de Johann Strauss; Rozalinda din piesa Liliacul de Johann Strauss; Hanna Glavari din Vaduva Vesela de Franz Lehar; Ana Eliza din Paganini de Franz Lehar; Berta din piesa Lasati-ma sa cant de Gherase Dendrino, Geta di Fantana Balnduziei de Cornel Trailescu; Contesa Maritza de Emmerich Kalman; Floarea din Hawaii de Paul Abraham; Frumoasa Elena de Offenbach Jacques; Liza din piesa Tara Surasului de Franz Lehar.
Glas penetrant, cu registre egale, condus cu subtilitate si inteligenta, participa la nenumarate turnee in Italia, Germania, Austria, Rusia, Franta, Elvetia, dar si din tara, colaborand cu Filarmonica din Targu Mures, Ploiesti si Iasi.Despre mine. 
Doina
April 1, 2015 by admin 


“Trebuia sa ma cheme Nicoleta. Unde mai pui ca m-am nascut in localitatea Urlati. Tot timpul mi-a...


Read More
Despre mine. 
Primul rol
April 1, 2015 by admin 


“Primul meu rol a fost tiganca Saffi din Voievodul Tiganilor. Imi aduc si acum aminte prima lectie...


Read More
Despre mine. 
Inceputul
March 31, 2015 by admin 


In elita teatrului de Opereta “Ion Dacian”, soprana Doina Scripcaru ocupa un loc privilegiat,...


Read More

“Un vis ce se impleteste noaptea
In scanteieri mangaietoare
Ajung cu inima senina
Sperand sa te-ntalnesc in vis”